Despre noi

2001 - 2021Crama de familie si prieteni

Domeniul viticol a intrat in proprietatea familiei noastre in anul 2001. Primele vinuri au iesit pe piata cativa ani mai tarziu, purtandu-ne simplu numele. De-a lungul anilor, podgoria s-a extins la 18 hectare, pe care incet, incet, le-am replantat cu soiuri specifice zonei: albe si rosii deopotriva. Un nucleu de voie-buna si pasiune pentru vinul bun s-a creat in varf de deal la noi, unde sunt bineveniti toti cei ce stiu sa se bucure impreuna de un vin bun de Dragasani.

Cu respect pentru naturaPentru ca se poate

Vinificam doar strugurii cultivati in podgoria noastra prin metode traditionale, eco-responsabile. Culegem si sortam strugurii exclusiv manual.

Soiuri specifice zoneiUn vin bun de Dragasani

Pimele plantatii de vie din zona Dragasanilor au fost realizate de catre geto-daci, care au recunoscut potentialul viticol extraordinar al zonei.
De atunci mult vin a izvorat din dealurile Dragasanilor si multe soiuri de vita de vie de prestigiu sunt la ele acasa pe malul Oltului: Cramposia selectionata, Negrul de Dragasani, Tamaioasa Romaneasca.

Via Sandu cultiva astazi in cea mai mare parte soiuri autohtone de vita de vie obtinute la Statiunea de Cercetare din Dragasani.